TV les in good practices

Digitale TV, beeldcultuur, … je kan er vandaag niet naast kijken. Om de haverklap bellen de kerels (en dames) van Telenet me op om me te zeggen hoe fantastisch het is om digitaal te kijken. Hoe zouden ze toch aan mijn nummer raken? Denken ze misschien misschien dat onderwijsmensen toch tijd over hebben om ‘net gemist’ opnieuw te bekijken? Het zou kunnen.

Men weet waarschijnlijk niet dat wij leerkrachten ook al een eigen kanaal hebben. Op www.teachers.tv kan je massa’s beelden en uitzendingen bekijken en herbekijken, ja zelfs downloaden. Zo vond ik er een bijdrage over ‘bloggen IN het onderwijs‘. Het enthousiasme bij de jonge leerlingen, en zelfs bij de directie werkt aanstekelijk. Je kan op de site, mits registratie, steeds de bestanden in z’n totaliteit downloaden.

Mocht men ooit nog eens een budget kunnen vrij maken, dan zou een ‘Vlaamse versie’ niet mis staan. We dopen de zender DTV (Didactiek Televisie Vlaanderen).

Auteur: Pascal Craeye

In een vorig leven - sedert 1984 - leraar wiskunde en informatica in Brugge. Was coördinator van het nascholingsproject REN, toen nog West-Vlaanderen. Ondertussen (2001) tewerkgesteld als docent informatica aan de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende, departement lerarenopleiding. We maken er kersverse leraars informatica. Echt benieuwd hoe het leren beïnvloed wordt door nieuwe steeds "eenvoudige" technologieën.

2 gedachten over “TV les in good practices”

  1. In Italië is het nog leuker: daar zenden twee satellietzenders 48/24u constant lessen uit vanuit de Italiaanse universiteiten. Kwestie van thuisstuderen en bijleren wat aantrekkelijker te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.