Actua 09/09/06: Danneels prijst katholiek onderwijs

Danneels prijst katholiek onderwijs
,,Een katholieke school staat gelijk aan kwaliteit. Maar het omgekeerde is niet noodzakelijk waar: het is niet omdat een school kwaliteit heeft, dat ze noodzakelijk katholiek is.” Meer bij DS Online. Aansluitend: katholiek onderwijs zoekt zijn ziel en het drieluik de directie, de leerlingen en de leraar.

Burgemeester wil asielzoekers niet op school
De burgemeester van Beveren, Marc Van de Vijver (CD&V), vraagt de basisscholen van deelgemeente Kieldrecht geen kinderen van asielzoekers in te schrijven, hoewel dat tegen de onderwijswetgeving en de internationale principes is (lees verder). Aansluitend: Zonnewijzer schreef zes Roma-kinderen in.

Kort nieuws:
Meer leerlingen in Vlaamse scholen
Internaten zitten eivol
Hervorming van studietoelagen op komst
1012 geslaagden voor toelatingsexamen arts en tandarts
Aandacht onderwijs voor verkeer heel belangrijk

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.