ICT voor zieke kinderen

De Ziekenhuisschool van Gasthuisberg houdt een bijzondere weblog bij: de ICT voor zieke kinderen weblog.

De weblog richt zich tot ouders en leerkrachten van zieke kinderen. Met ICT wil men volgende doeleinden bereiken:

  • ondersteuning van het leerproces,
  • sociale contacten onderhouden,
  • lotgenotencontact en informatie,
  • entertainment.

De blog bevat al heel wat informatie, maar kan best nog een duwtje in de rug gebruiken. Wij vinden het in elk geval een prachtig en waardevol initiatief en hopen dat ze het komende schooljaar in Gasthuisberg blijven verder schrijven.

Meer info: ICT voor zieke kinderen blog.

[tags]ICT voor zieke kinderen[/tags]

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

2 gedachten over “ICT voor zieke kinderen”

  1. Klopt, het IBBT-project heet ASCIT (Again at my School by fostering Communication through Interactive Technologies for long term sick children). Ikzelf ben medewerker bij dit project en wij zijn nog steeds op zoek naar leerkrachten, ouders en kinderen die willen deelnemen. Wie meer informatie wenst kan vanaf halfweg oktober terecht op de website http://www.bednet.be of kan mij contacteren (Evelien.Lombaert@Ugent.be, 09/264.86.74).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.