Eduratio.be

Bij Edublogs.be linken wij graag naar andere initiatieven uit het onderwijs. In onze mailbox vonden wij volgend project: Eduratio.

Wat is Eduratio:

Er zijn in Vlaanderen al een aantal organisaties actief rond hoogbegaafdheid. Meestal zijn dit echte oudergroepen, die als een soort van zelfhulpgroep fungeren en zo goede opvang kunnen bieden aan ouders die ‘geconfronteerd’ worden met een hoogbegaafd kind…Naast al deze mogelijkheden tot opvang en contact stelden wij een groot hiaat vast. We zagen in de loop van de jaren telkens weer diezelfde opmerkingen opduiken vanuit scholen, overheid, mensen die veelal niet vertrouwd waren met de materie ‘hoogbegaafdheid’.

Daarom vonden wij dat EduRatio zijn taak had: al deze mensen grondig informeren over deze wetenschappelijke werken, zodat de mythes de wereld uit geholpen kunnen worden, zodat de juiste conclusies getrokken kunnen worden, zodat van daaruit een schoolbeleid, maar vooral een politiek beleid opgezet zou kunnen worden om hoogbegaafden te geven waar ze recht op hebben, waar élk kind recht op heeft in het onderwijs: Artikel 29 van het universele kinderrechtenverdrag.

Verder op de site kan je informatie vinden over “wie is hoogbegaafd”, een agenda met de politieke acties, aanbevelingen voor op school, informatieve artikels en links.

De site is sober (een voordeel naar mijn mening) en informatief onderbouwd. Wie een startpunt zoekt over hoogbegaafdheid zal hier niet teleurgesteld worden.

Toch een kleine bedenking naar de makers: een RSS feed zou zeker wenselijk zijn. Ik kan mij inbeelden dat jullie informatie meegenomen wordt via RSS in een ELO. Maar dan moet je daar wel op voorzien zijn natuurlijk.

Wie meer info wil kan surfen naar eduratio.be en/of inschrijven op hun nieuwsbrief. Een aanrader.

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.