Zittenblijven.be

Een paar dagen geleden zat ik bij de beoordeling van een eindwerk over zittenblijven. Voor hun eindwerk (“Is de speelleerklas een alternatief voor zittenblijven?”) zochten Klaartje De Winne en Jeffrey De Bruyne naar alternatieven voor zittenblijven:

“We geven allebei graag les in het eerste leerjaar en hebben er reeds enige stage-ervaring. We merkten dat er heel wat kinderen moeilijkheden hebben in het eerste leerjaar met soms zittenblijven tot gevolg. Volgens ons is zittenblijven meestal geen oplossing…
Graag willen wij oplossingen bieden om deze problemen op te lossen.
Door een aantal lessen uit te werken voor het ‘gewone’ onderwijs willen we een aantal manieren van “spelend lesgeven” introduceren. Deze lessen werkten we uit met technieken uit de speelleerklas.”

Omdat eindwerken meestal in de kelder van de bibliotheek verdwijnen, maakten ze er ook een website bij. Op zittenblijven.be krijgt de bezoeker meer uitleg over zittenblijven, de speelleerklas, maar ook enkele lesvoorbereidingen rond “spelend lesgeven”.

Naast de website houden ze ook nog een weblog bij. Niet alleen over zittenblijven, maar ook over games. Bij hun laatste post hierover (een artikel uit DS Online/Het Nieuwsblad over “Games verdienen een plaatsje in de klas” met Margreet van den Berg), hoort ook een poll op het lerarenforum.

* Mooi, mooi, zei de lector media met een glimlach bij zoveel gebruik van het internet.*

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Eén gedachte over “Zittenblijven.be”

  1. “Omdat eindwerken meestal in de kelder van de bibliotheek verdwijnen, maakten ze er ook een website bij.”: Met deze woorden sprak de lector Media lovend over mij en mijn eindwerkpartner. En inderdaad, wie deze week Tv-familie leest, vindt er een interview over ons eindwerk! Je vindt op pagina 70 en 71 van het weekblad informatie over zittenblijven en een interview!
    Wie meer wil weten, zal Tv-familie uit de handen van een pittige Vlaamse vrouw (www.tvfamilie.be) moeten graaien of het zelf kopen!
    Met vriendelijke groeten,
    Jeffrey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.