Aankondiging studiedag “digitale didactiek en praktijkervaringen e-leren”

Op 14 september 2006 organiseert het ELISE project een studie- en ontmoetingsdag rond “digitale didactiek en praktijkervaringen e-leren”.
De uitnodiging vind je hier, meer informatie over de studiedag komt op de website.

De doelgroep van de studiedag zijn lesgevers met een ruime interesse in e-learning of gecombineerd onderwijs. Vijf aparte thema’s komen uitgebreid aan bod:
– Ontwerpen van krachtige leeromgeving
– Begeleiden en coachen van studenten
– Evaluatie, assessment en eportfolio
– Nieuwe technologieën
– Gecombineerd onderwijs (voor volwassenonderwijs)

Er werd geopteerd om, gezien de forse groei van e-learning en gecombineerd leren in de Vlaamse CVO’s, dit als specifiek thema op te nemen voor de studiedag, naast de vier andere thema’s die een breder doelpubliek voor ogen hebben.

Auteur: Maarten Cannaerts

Doctor in de wetenschappen - natuurkunde, maar sinds 2001 vooral geïnteresseerd in nieuwe technologieën, onderwijsvernieuwing en (liever nog) de combinatie van beiden. Sinds november 2008 kennismanager bij kBC in Leuven. Bezig met allerlei vormen van informeel en nonformeel leren, beheer en validering van kennis... Tot november 2008 ICT coördinator op het De Nayer instituut en adjunct van de directeur bij het project Strategisch Onderwijs- en Vormingsbeleid (Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap). Tot 2007 Projectcoördinator voor "CVO Online" , waar de Centra voor Volwassenenonderwijs in Vlaanderen toegang kunnen krijgen tot de digitale leeromgeving van BIS Online. Tot 2007 E-coach bij de online navormingscursus rond e-leren ('Elise' - E-learning for in-service teacher training). Elise is een online navormingsinitiatief voor docenten hoger onderwijs, en loopt (momenteel) binnen het Vliebergh-Senciecentrum van de K.U.Leuven, de Associatie Universiteit Brussel, en de Karel de Grote hogeschool. Tot december 2008 Associate Lecturer bij The Open University (voor het vak "H804 - implementing online, open and distance learning"). Geïnteresseerd in digitale fotografie, (online) sociale netwerken, kennisbeheer, levenslang leren en alles wat met "internet" te maken heeft. Zijn internetarchief is op FURL terug te vinden, zijn gepubliceerde lezingen op slideshare, en zijn professionele pagina op linkedin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.