Actua 14/05/06: minidecreet Hoger Onderwijs

Minidecreet legt basis voor verdere vernieuwing Hoger Onderwijs

Eerder dit jaar hechtte de Vlaamse Regering haar goedkeuring aan het zogenaamde mini-decreet voor het hoger onderwijs. Met dat mini-decreet wou minister Vandenbroucke in eerste instantie een actualisatie van het regelgevend kader van de Bolognahervormingen in het hoger onderwijs doorvoeren. De universiteiten en de hogescholen krijgen daardoor bijvoorbeeld wat meer houvast bij de opmaak van hun onderwijs- en examenreglementen. Tegelijk worden ook een aantal administratieve verplichtingen afgeschaft. Meer op de website van het ministerie van Onderwijs.

VLD zet door met meertalig onderwijs

De VLD wil absoluut meertalig onderwijs. De andere partijen willen enkel meer taallessen. Meer bij DS Online.

Aantal internaten daalt, aantal kandidaat-internen stijgt

Op een happening in Leuven hebben de vrije internaten gisteren meer middelen gevraagd. ,,De vraag naar plaatsen in een internaat is zeer groot. Maar omdat de internaten van het vrij onderwijs in vergelijking met het gemeenschapsonderwijs veel minder middelen krijgen, sluiten er jaarlijks enkele”, zegt Jan Willems van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs. ,,Nochtans spelen internaten weer een belangrijke rol in de opvoeding.” Lees verder bij DS Online.

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.