BlackBoard kan nu ook Podcasten (als je de extensie koopt)

Tegrity Campus
Interessante evolutie:
SurfNet rapporteert over een zgn. Building Block voor BlackBoard van het bedrijf Tegrity. De building block laat studenten toe om een ‘Subscription’ te nemen op de podcasts in een bepaald vak, en de pod- of vodcasts automatisch op zijn iPod in te laden.
Aan de kant van de docent zou het ook gaan om een “one button” operation, waarbij de docent een start knop duwt aan het begin van de les, en een stop-knop aan het eind, waarna de software automatisch ‘chapters’ en afbeeldingen toevoegt, en de podcast publiceert. Je kan hier een paar voorbeelden beluisteren, waarbij dadelijk duidelijk wordt hoe belangrijk geluidskwaliteit is.

(Figuur eigendom van Tegrity.com – te vinden op http://www.tegrity.com/podcasting.php)

Auteur: Steven

Germanist en Doctor in de beleidsinformatica Sinds april 2007 Universitair Docent bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum OTEC aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen. Voordien senior researcher bij AVNet aan de KULeuven . Werkte daar als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach en coördinator binnen de EliseLeren vorming 'E-leren voor docenten hoger en volwassenenonderwijs'. In 2003-2004 was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg. Is actief binnen het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen, onder andere als voorzitter van 't Schommelbootje. Onderhoudt in zijn vrije tijd ook een persoonlijke weblog, een lijst met links, en een fotoalbum

4 gedachten over “BlackBoard kan nu ook Podcasten (als je de extensie koopt)”

  1. goeie iPods kosten nog steeds 300+ €… oké, er zijn goeikopere manieren om “on-the-go” naar podcasts te luisteren, en je kan ze ook op pc beluisteren.. maar ze gaan soms wel ver in het ver-itunesen, ver-applen van academisch materiaal. iPods zijn populair, maar t mag geen zaak worden van de rijken alleen hé. als scholen nu ook eens zouden beginnen met het uitdelen van iPods ben ik wel geïnteresseerd uiteraard 🙂

  2. Ik ben het eens met Frans. Natuurlijk is het handig om de feeds ook voor iTunes geschikt aan te bieden, maar gezien het feit dat veel mensen podcasts nog gewoon online op sites als podfeed.nl beluisteren sluit je op deze manier een grote groep potentiële luisteraars uit.
    iTunes begrijpt ook gewone RSS-feeds met enclosures, maar die sites en de andere spelers snappen (terecht) niet van die iTunes-specifieke links.

  3. Enkel lessen met als werkvorm ‘doceren’, kunnen in podcast gebracht worden. Gezien 99% van de lessen in het secundair onderwijs niet bestaan uit doceren, is dat totaal niet bruikbaar… Jammer.
    Voor mij nog eens het bewijs dat Blackboard zich niet op secundair onderwijs richt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.