Onderwijs podcasts

Ik krijg regelmatig vragen over podcasts in het onderwijs. Zelf heb ik ondertussen een paar podcasters in het Lager Onderwijs ontdekt en enkele podcasts in het Hoger Onderwijs. Die laatste vragen vreemd genoeg altijd om dit niet te publiceren en te delen met anderen. Er zijn dus jammer genoeg nog niet zoveel Nederlandstalige voorbeelden van podcasts uit het onderwijs.

Via Wilfred ontdekte ik onlangs de podcast directory van het NGfL, een Engelstalig overheidsinitiatief. De podcasts zijn terug te vinden per school, per onderwerp, per kanaal etc. en er is ook een video channel. Ik heb zelden zo een indrukwekkende verzameling podcasts bij elkaar gezien. Bij de site hoort ook interessante blog.

Erg interessante online vakantielectuur voor wie interesse heeft in pod/video-casts in het onderwijs.

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

3 gedachten over “Onderwijs podcasts”

  1. Ik heb diezelfde vraag ook al over een wiki gehad. In beide gevallen was het een creatie binnen een bepaald team (of klasverband) waarbij men duidelijk niet wou delen met de wereld erbuiten, maar alleen intern gebruik voor oog had. In het geval van de wiki ging het over de werking van het team, in het geval van de podcast over de opnames van bepaalde lessen.

  2. De KULeuven heeft sinds kort een (experimentele) vodcast feed op iTunes. Voorlopig gaat het enkel om de PR-filmpjes die jaarlijks gemaakt worden, maar er zijn plannen om dit uit te breiden met lessenreeksen, e.d., een beetje naar het voorbeeld van Stanford.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.