De Sudbury school blogt

Begin dit schooljaar kon u al op deze blog de aankondiging lezen en de eerste schooldag volgen van de Sudbury school uit Gent. Vandaag liet Tuur Demeester ons weten dat de Sudbury school blogt.

“In Vlaanderen en Nederland beweegt er de laatste tijd het één en het ander in het onderwijs. Een aantal radicale onderwijsvernieuwers richten scholen op die mede bestuurd worden door de studenten, waar geen curriculum vastligt en waar kinderen niet worden opgedeeld in leeftijdsgroepen. Activiteiten en lessen worden er enkel opgestart op initiatief van de kinderen. Vanzelfsprekend roept zo’n aanpak heel wat vragen op.

Met mijn ‘Sudbury Blog’ hoop ik alvast een paar van die vragen te kunnen beantwoorden. Ik vertrek volgende week op stage naar een Amerikaanse Sudbury school waar 65 studenten deze vorm van onderwijs volgen. Ik hou een internet-dagboek over bij als stageverslag.

Bedoeling van deze website is een bijdrage te leveren tot de dialoog rond radicale onderwijsvernieuwing in Vlaanderen en Nederland.”

Wij zijn erg benieuwd naar deze blog en blij dat de school zijn ervaringen wil delen. Veel succes Tuur met je blog.

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.