ICT praktijkdag Hasselt

Het is weer zover. De volgende ICT-praktijkdag gaat door op 2 mei in Hasselt. Op deze dag kan iedereen uit het lager, het secundair en het hoger onderwijs er terecht voor praktijksessies, presentaties en educatieve toepassingen.

Maak uw keuze uit de sessies en schrijf u in voor het te laat is.

Zelf heb ik op de vorige ICT dag in Antwerpen een sessie gegeven over podcasting (verslag + podcast). Ik ga dezelfde podcast sessie herhalen in de namiddag en de ochtend starten met een blogsessie voor secundair onderwijs.

Ik vond de formule van de ICT-praktijkdag zelf erg aantrekkelijk vorige keer als lesgever. Op een uur krijg ik gewoon mijn verhaal niet verteld. Op 2u30 kan je wel een hands-on sessie plannen. De AAL ICT-dag is naar mijn gevoel ook de meest uitgebreide en best werkende formule binnen het onderwijslandschap. No offence voor de rest, maar wel een pluim voor de organisatie. En dat vertel ik niet omdat ik nu zelfs 2 sessies ga geven. Ik heb mij gewoon echt geamuseerd de vorige keer.

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

3 gedachten over “ICT praktijkdag Hasselt”

 1. Dan heb ik hier alvast een leestip: Gombeir, D. en Questier F. (red.) (2005). Open bron, open inhoud, open leren. Mechelen: Wolters Plantyn
  ISBN:90 303 8848 0

 2. Ik merk aan den lijve een wel zeer grote terughoudendheid wat openbron software betreft. Ik zou zelfs spreken over een flagrante ontkenning van het bestaan van openbron mogelijkheden. Zolang je een kleine minderheid aan programmaatjes draait kan het nog net (je gebruikt Mozilla Firefox en/of Navigator en Thunderbird of Mail, je gebruikt OpenOffice.Org en de Gimp), maar als je bijvoorbeeld MS links gaat laten liggen voor GNU/Linux, dan kom je in gevaarlijk water. Want dat is gevaarlijk NIET commercieel. Je hebt plotseling geen anti-spyware, virus, hackware en andere antis meer nodig. Maar, je moet je ding wel zoeken bij de andere GNU gebruikers, want de commerciele jongens weigeren elke medewerking.

  Ga maar eens na wat de helpdesks van( Belgacom/Skynet, Tele2/Versatel, Tiscali/Scarlet, voor de ADSL providers, Telenet, een typisch Belgisch monopolistisch gedrocht, voor de andere optie snel internet en voor bijna alle merk computers zoals Dell, HP, etcetera, te vertellen hebben als je zegt met GNU/Linux te werken: dan kunnen we je jammer genoeg niet helpen. Ga maar eens een kijkje nemen in een handleiding over zelf je internet modem installeren, of een webcam, of een printer, een scanner, noem maar op. Men spreekt over MS produkten en eventueel nog over Mac Intosh. Ik heb destijds mijn MS win ADSL USB modem ook weggegooid om een echte ADSL modem te kopen, die ALLE moderne besturings-systemen kan gebruiken. Zelfde liedje voor andere randapparatuur zoals scanners, printers, webcams, etcetera.

  Dat de FOD Justitie nu voor een 4000 medewerkers overstapt naar GNU/Linux en OpenOffice.Org op de desktop is bijvoorbeeld een goed teken.

  Wie kan bevestigen dat er GNU aanwezigheid was/zal zijn tijdens die ICT dagen?

  Groeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.