Delete Cyberhate!

Naar aanleiding van de internationale dag tegen het racisme (21/3) lanceerde Federaal minister bevoegd voor Gelijke Kansen en het Centrum voor Gelijke kansen en racismebestrijding een campagne tegen cyberhate en racisme op internet.

Op een symposium werd de campagne gelanceerd. Sprekers uit diverse actieterreinen lichtten de instrumenten in de strijd tegen racisme en discriminatie op internet toe. Procureur-generaal Cedric Visart de Bocarmé gaf een overzicht van de juridische instrumenten in dit kader. Guy Verbeeren van de Federale Computer Crime Unit en Fernand Mesdom (namens Departement Onderwijs) verzorgden een presentatie over de sensibilisering van oudercomités en een afgevaardigde van ISPA had het over technische instrumenten om cyberhate tegen te gaan. Tenslotte werden een nieuwe wervende brochure, een bijhorende website en een meldpunt officieel gelanceerd.

Meldpunt en andere informatie vindt u op www.cyberhate.be. De brochure kan hier binnenkort gedownload worden.

Auteur: Jan

Studeerde Moraalwetenschappen te Gent. Werkt sinds 1998 op het departement Onderwijs en is er verantwoordelijk voor de coördinatie van het ICT-beleid. Is afgevaardigde van de Vlaamse overheid in het European Schoolnet en de werkgroep DELTA van de Europese Commissie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.