CST – Podcasting: haal een micro in de klas

CST publiek

Vandaag heb ik een sessie gegeven op het CST. Op het programma stonden allemaal sessies die gericht waren op de lerarenopleiding. Mijn eigen studenten waren op stage (gemiste kans voor hen, want het event was gratis én in Gent), maar de andere lerarenopleidingen hadden duidelijk hun zonen en dochters uitgezonden.

Mijn bijdrage bestond uit een sessie met als titel: “podcasting, haal een micro in de klas”. Omdat 45 minuten te weinig is voor een hands-on ervaring, had ik ervoor gekozen om bloggen, podcasten en RSS uit te leggen als concept en hoe dit gebruikt kan worden binnen de klas. In de zaal zaten amper 4 mensen met een eigen weblog, dus een situering was zeker niet overbodig.

Als experiment heb ik mijn eigen sessie opgenomen met als doel deze eventueel beschikbaar te stellen als podcast (als de geluidskwaliteit het toelaat). Misschien kom ik hier dus nog op terug.

De presentatie kan u hier downloaden als pdf: Podcastingindeklas.pdf

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

6 gedachten over “CST – Podcasting: haal een micro in de klas”

 1. Dag Cindy,

  Reeds enige tijd ben ik geïnteresseerd in bloggen en podcasting. Ik zag werkelijk uit naar uw voordracht. Vele zaken zijn me nu duidelijk geworden. Een pracht voor een voordracht. Eenvoudig en klaar en duidelijk naar voor gebracht! En nu moet ik zelf aan de slag…

  Groetjes,
  Johan

 2. net op deze eigenste moment ga ik een les Italiaanse Cultuur opnemen! slides erbij, podcastje synchen, en dat op Toledo zwieren!

  mijn enthousiasme is bij deze posting gewoonweg niet meer te stuiten 🙂

 3. Cindy,
  ik heb genoten van je uiteenzetting. Ik ga dit zeker eens uittesten voor mijn cursus databanken. Het interview met de secretaresse die uitlegt waarvoor ze allemaal een databank gebruikt, is al geregeld.

  En ik sta zelfs nog op de foto 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.