Education Guardian over technologie aan universiteiten

In een artikeltje met als titel “Universities adapt to a shrinking world” beschrijft de onderwijsbijlage van The Guardian een aantal trends in technologie-ondersteund universitair onderwijs.
De teneur is dat er meer en meer wordt overgestapt naar OpenSource toepassingen allerhande, omdat de gekende elektronische leeromgevingen als Blackboard niet flexibel genoeg zijn. Het artikel vermeldt een uiteenlopend gamma van technologieën zoals Moodle, Shibboleth, iPods, maar ook de low-cost videoconferentie-tools FlashMeeting en Hexagon.

Auteur: Steven

Germanist en Doctor in de beleidsinformatica Sinds april 2007 Universitair Docent bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum OTEC aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen. Voordien senior researcher bij AVNet aan de KULeuven . Werkte daar als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach en coördinator binnen de EliseLeren vorming 'E-leren voor docenten hoger en volwassenenonderwijs'. In 2003-2004 was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg. Is actief binnen het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen, onder andere als voorzitter van 't Schommelbootje. Onderhoudt in zijn vrije tijd ook een persoonlijke weblog, een lijst met links, en een fotoalbum

2 gedachten over “Education Guardian over technologie aan universiteiten”

  1. Boeiend artikel… Met bekende Vlamingen die optreden!
    Ik weet dat associatie KULeuven experimenteert met Shibboleth om transparante user-logon mogelijk te maken over de instellingen heen, maar vrees dat we nog een beetje verwijderd zijn van een goeie implementatie…

  2. Ook in een van onze internationale projecten doen we een Shibboleth experiment. In de UK zal het JISC zijn dat instaat voor nationale Shibboleth afspraken en implementatie. Misschien een toekomstige taak voor BelNet???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.