Actua 12/03/06: Arabisch op de schoolbanken

Arabisch op schoolbanken
De Antwerpse schepen van Onderwijs, Robert Voorhamme (SP.A), stelt voor om een ‘proeftuin’school in te richten waar allochtone jongeren onderwijs krijgen in het Nederlands, en tegelijk de kennis van hun moedertaal, bijvoorbeeld het Arabisch of het Berbers, kunnen vervolmaken. Een dag later lazen we “Vandenbroucke ziet voorstel Vanhamme zitten”. Lees beide artikels bij DS Online.

Methodescholen trekken interessant publiek aan
Het Gemeenschapsonderwijs profileert zich als de grote promotor van de methodescholen. Freinetscholen zijn het bekendste type methodescholen. In Vlaanderen kennen ze een stijgende populariteit, en vooral: ze trekken voornamelijk kinderen van bewuste, hoogopgeleide ouders aan (lees verder / meer over methodescholen).

Deze actua besluiten we met een interessant artikel uit De Standaard over “Het onderwijs van morgen”, geschreven door Minister Vandenbroucke.
.

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.