De laatste actua van 2005

Als de rook in de school is verdwenen.
Vanaf 1 januari geldt niet alleen in bedrijven, maar ook in scholen een rookverbod. De leraarskamer mag dus niet integraal tot rookruimte omgeturnd worden. Want uitzonderlijk komen daar ook wel eens leerlingen over de vloer. Lees meer bij DS Online.

Luc Van den Bossche, belangrijke speler in hoger onderwijs.
Luc Van den Bossche (58) gooit zich weer op het onderwijs. Als voorzitter van de Gentse associatie wordt hij dit jaar een van de belangrijke spelers in het hoger onderwijs. De associatie is de samenwerking van de Universiteit Gent met de Hogeschool Gent, de Arteveldehogeschool en de Hogeschool West-Vlaanderen. Lees meer bij DS Online.

Jos Van Der Hoeven, Secretaris-generaal onderwijsvakbond COC
Als er niets verandert, dan komen er na de kerstvakantie acties. Dat is het jongste credo van de onderwijsvakbonden tegenover de minister van Onderwijs, Frank Vandenbroucke (SP.A). Lees meer bij DS Online.

KlasCement.net breekt alle records. Méér dan één miljoen bezoekers in 2005.
Op de valreep van het nieuwe jaar brak KlasCement, de portaalsite voor en door leerkrachten, alle records: op 30 december 2005 tikte de bezoekersteller af op één miljoen ‘hits’, oftewel evenveel bezoekers van de site in één jaar (persbericht KlasCement).

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.