Vodcast

Na de Podcast revolutie komt de Vodcast er aan. Kunnen we het links laten liggen, of moeten we mee doen? Als eerste verkennende test heb ik een Vodcast gemaakt. Wel van het Quick and Dirty soort, maar het is en blijft een test. komende woensdag nemen we een video interview met Maarten Cannaerts af. We kregen van hem de toelating om daar een Vodcast van te maken.
Een Introductie krijg je door op onderstaande foto te klikken. De hosting gebeurt bij Archive.org . De file is in Mpeg-4 formaat.
IntroVodcast
Er is ook een Streaming versie, maar die werkt bij mij niet.
Het is de bedoeling om het interview in mpeg-4,iRiver video en iPod video te posten. De video embedden in de pagina zou ook wel fijn zijn.

Auteur: Sven

 • Graduaat Fotografie en ook Film&Video, behaald aan het NaRaFi (bijna 20 jaar geleden). Vijftien jaar actief geweest in de Video en TV branche ondermeer als maker van corporate videos (een 200 tal), Free Lance monteur, Beeld technicus en Chef Technicus.

 • Al 4 jaar Docent Montagetechnieken in de afdeling Audiovisuele Technieken aan het RITS.

 • Ik probeer op het RITS e-learning en moderne technologie zoals streaming van de grond te krijgen, ook middels een PWO onderzoek naar het gebruik van een ELO voor studenten die multimediaal bezig zijn. (een 3 jarig onderzoek dat momenteel in zijn finaal jaar zit. Goed voor 20% van mijn opdracht).

 • De activiteiten van deze Mac en open source aanhanger in cyber space: een PWO project blog, zijn algemene interesse blog en de WIKI van de montage afdeling op het RITS.

8 gedachten over “Vodcast”

 1. Als je streaming video wil maken wil in het goede formaat plaatsen.
  Deze streaming werkt niet.
  Gebruik Quicktime Pro om de file te exporteren naar het goede formaat.

 2. Als je streaming video wil maken wil in het goede formaat plaatsen.

  Lucas, ik weet dat de stream niet werkt, maar Archive.org maakt die zelf aan. Kan ik dus niks aan doen.

 3. Leuk Sven!

  Feel free om de RSS van edublogs.be te gebruiken. (Advanced editing – Add a new custom field to this post – select: enclosure – value: hosting opgeven).

  Als we mogen meekijken tenminste. 🙂

 4. Hij speelt zonder problemen af op mijn iPod Video. Er is echter iets niet helemaal goed gegaan met de compressie. Zowel in iTunes op mijn Windows-laptop als op de iPod zit er een regelmatige ‘bibber’ in met name het stukje waar (ik neem aan) Sven de volgende vodcast aankondigd.

 5. Pierre, wat de kwaliteit (compressie) betreft, daar is nog werk aan! Om de een of andere reden (te vroeg in de ochtend of zo) heb ik mijn project in NTSC aangemaakt en dan naar PAL moeten omzetten, waarschijnlijk ligt daar het probleem. En ja ik ben het, misschien komt de bibber daardoor 🙁
  Smetty, wat die RSS feed van edublogs betreft; binnen een paar dagen zal ik wel snappen wat je bedoelt en het dan misschien gebruiken ook.

 6. Een goede positie voor de camera is heel erg belangrijk. Dat heb je goed begrepen Sven. Ik ben benieuwd naar het interview met Maarten en hoe je dat technisch en qua regie gaat aanpakken.

  Lucas, als Turnhoutenaar heb ik met interesse naar je plaatjes bij je on-line instructies gekeken. Ik begrijp dat je die instructies kort wil houden maar bestaat er niet de mogelijkheid om die bestandjes achter elkaar te plakken? Verder is het jammer dat die bestandjes op het scherm moeilijk leesbaar zijn. is daar bij het exporteren iets aan te doen?

  Wat is de educatiieve meerwaarde ? Het is natuurlijk leuker dat je Maarten hoort EN ziet. Ik heb een aantal lezingen van professoren van de Stanford universiteit op mijn I-tunes en ik ervaar het luisteren ernaar als saai. Met het beeld van de professor erbij zou dat kunnen veranderen. Ik zie echter meer mogelijkheden in bv. een les over fietstechniek met de beelden erbij. Een gespijbelde les volgen op he Ipodvideo. Of een nascholing volgen in de trein…..

  Ik heb ook enkele vodcasts van Wim de Bie (VPRO Bieslog Vodcasts) op mijn I-tunes. maar dan spreken we over professionele filmopnames van 2 tot 15 minuten. Is dat nog wel vodcasten???

  Omdat ik erg veel bezig ben met internationale projecten voor leerlingen van het middelbaar onderwijs, wil ik pod- en vodcasten goed volgen omdat deze additionele instrumenten de communicatie tussen leerlingen intensiveert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.