Actua 01/12/2005 – Medezeggenschap in het onderwijs

Leuvense universiteitsstudenten in raad van bestuur
Dinsdag 29 november vond de eerste vergadering plaats van de vernieuwde raad van bestuur van de K.U.Leuven. In die raad zetelen vanaf nu twee studenten als volwaardige leden. Lees meer op de website van de K.U.Leuven.

Onderwijsbonden staan op scherp
De onderwijsvakbonden – die al sinds jaar en dag aan medebestuur doen – tonen dan weer de grenzen van medezeggenschap aan. De discussie gaat (natuurlijk) over geld tijdens de nieuwe CAO-onderhandelingen. Benieuwd of de Leuvense studenten ook ooit zullen gaan staken als ze niet genoeg krijgen… Lees meer op DS Online

Belangenvermenging bij opstart BIS-Online?
Twee top-ambtenaren van de afdeling Volwassenenonderwijs van het Departement Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap zitten in de gevangenis op verdenking van belangenvermenging bij de toekenning van BIS-Online, de online poot van het initiatief “Begeleid Individueel Studeren”. Een alternatieve vorm van medezeggenschap? Lees meer op DS Online

Antwerpse ‘niet-schoolbaren’ kunnen terecht in Fort Hoboken
De Morgen (en nu ook De Standaard) meldt dat Antwerpse probleemjongeren die niet meer in een school terecht kunnen, nu in het Fort van Hoboken zullen opgevangen worden door welzijnswerkers en leerkrachten. Lees meer op DS Online

Auteur: Steven

Germanist en Doctor in de beleidsinformatica Sinds april 2007 Universitair Docent bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum OTEC aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen. Voordien senior researcher bij AVNet aan de KULeuven . Werkte daar als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach en coördinator binnen de EliseLeren vorming 'E-leren voor docenten hoger en volwassenenonderwijs'. In 2003-2004 was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg. Is actief binnen het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen, onder andere als voorzitter van 't Schommelbootje. Onderhoudt in zijn vrije tijd ook een persoonlijke weblog, een lijst met links, en een fotoalbum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.