Actua – Proeftuinendecreet goedgekeurd

Het Vlaams parlement keurt proeftuinendecreet goed
Een klein radioberichtje van de VRT maakte bekend dat het Vlaamse Parlement op 22 november het zogenaamde Proeftuinendecreet heeft goedgekeurd, oftewel het “Decreet betreffende de organisatie van tijdelijke projecten in het onderwijs”. Dit decreet schept het wettelijk kader om onderwijsvernieuwende projecten op te starten in alle niveau’s van het Vlaamse onderwijslandschap, met uitzondering van het Hoger Onderwijs.
Op de site van het Vlaamse Parlement vind je voorlopig enkel de Ontwerptekst

Grootste Europese onderwijstechnologische circus volgende week van start
Volgende week vindt in Berlijn Online Educa Berlijn plaats, Europa’s grootste jaarlijkse onderwijstechnologische conferentie. Online Educa is een uit-zijn-voegen gebarsten ontmoetingsplaats voor onderzoekers, bedrijven en onderwijsmensen die met onderwijstechnologie bezig zijn. Dit jaar is er speciale aandacht voor Open Standards, Open Source, and Open Content. Hopelijk zijn er ook hier live bloggers actief.
Meer info vind je op de website van Online Educa

Onderwijs-artikels op De Standaard Online
Bij de ‘opfrissing’ van De Standaard Online leek de thema-site rond onderwijs verdwenen, maar hij is er nog steeds, zij het achter de coulissen.
Je vindt de themasite onder http://www.standaard.be/Nieuws/Onderwijs

Auteur: Steven

Germanist en Doctor in de beleidsinformatica Sinds april 2007 Universitair Docent bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum OTEC aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen. Voordien senior researcher bij AVNet aan de KULeuven . Werkte daar als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach en coördinator binnen de EliseLeren vorming 'E-leren voor docenten hoger en volwassenenonderwijs'. In 2003-2004 was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg. Is actief binnen het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen, onder andere als voorzitter van 't Schommelbootje. Onderhoudt in zijn vrije tijd ook een persoonlijke weblog, een lijst met links, en een fotoalbum

8 gedachten over “Actua – Proeftuinendecreet goedgekeurd”

 1. Fred Truyen en ikzelf gaan naar onlineEduca met eigen presentaties, net zoals een heel aantal anderen uit Vlaanderen, en wij gaan zeker een ernstige poging ondernemen om live vanuit Berlijn te edubloggen.

  Ik zou nu wel al nederig willen zeggen dat we het titanenwerk van Smetty vanop SURF (héél interessant en nuttig!) niet gaan proberen te evenaren.

 2. Tom Wambeke (collega edublogger – Elisecoach – visionair) gaat ook om het ELISE navormingsproject voor te stellen… Ik hoop dat jullie met de Vlaamse delegatie zeker eens een pint gaan pakken, en niet vergeten te bloggen voor de thuisblijvers!

 3. Ik zou het erg interessant vinden als Smetty ook zou podcasten. Gaat dat niet sneller om informatie over te brengen?? In Nederland zijn podcasting en radiocasting en videoblogging een heuse hype aan het worden. Straks zijn er DUIZENDEN kleine radioamateurtjes. Hoogste tijd om de educatieve meerwaarde te gaan ontdekken (ook voor Elise)
  Fred, Sara, Tom veel succes.

 4. Dan heb ik goed nieuws voor jou Ludo.

  Check de sectie podcasting op deze blog, mijn eigen weblog of mijn andere blog.

  Ik heb nog één podcast voor edublogs dat gemonteerd moet worden, én ik heb er in december één nieuwe gepland. Ik geef op 5 december een sessie podcasten op de AAL-dagen en 5 dagen later dezelfde sessie voor jongeren.

  En neen het gaat niet sneller, en neen ik geloof ook niet in duizenden amateurtjes. Ik geloof wel in duizenden video-amateurtjes.

 5. Sara, Fred, Maarten, Ludo, Cindy en iedereen die naar Berlijn gaat …

  Zeer interessant om ook het blogspoor in Berlijn verder te trekken. Edublogs mag dus zeker nieuws verwachten. Met 1700 deelnemers uit 66 verschillende landen vermoed ik dat er heel wat bloggers actief zullen zijn.

  Zelf ga ik het dynamische Elise-netwerk (www.eliseleren.be) gaan toelichten (dat net terug weer een succesvolle run achter de rug heeft ). Via een show&tell-sessie zal ik trachten duidelijk te maken waarom Elise een prachtig voorbeeld is van een ‘collaborative learning environment’. http://www.online-educa.com/programme/detail.php?id=f4 . Verslag volgt zeker.

  Groeten!
  Tom Wambeke

 6. Hello,
  een ouwe gediende zal voor de vierde keer on-line educa te Berlijn bijwonen.
  See you there.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.