Actua 20/11/2005: postgraduaten UGent doorgelicht

,,Alle postgraduaten aan de UGent worden doorgelicht”
Paul Van Cauwenberge, rector UGent. ,,In de zaak Vandamme heeft de UGent niet verder gekeken dan haar neus lang is. Dat zal ons niet meer overkomen, alle postgraduaten worden doorgelicht.” Lees meer bij DS Online.

Studeren wordt duurder
Voor studenten van wie de ouders niet beiden werken, dreigt financiële onzekerheid. ,,De welvaartsnorm van het tweeverdienerschap”, zo noemen de hogescholen de nieuwe breuklijn in het hoger onderwijs. Lees meer bij DS Online.

Nieuwe brochure over examenbetwistingen
Als studenten examen- en examentuchtbeslissingen betwisten, kunnen ze terecht bij ‘De Raad voor betwistingen inzake studievoortgangsbeslissingen’. Voor dit academiejaar werd de brochure ‘Raad voor examenbeslissingen’ (vorig academiejaar) vervangen door een nieuwe brochure, want door de invoering van het Flexibiliseringsdecreet werd de bevoegdheid van deze Raad uitgebreid. Zo kunnen ook beslissingen over de toekenning van vrijstellingen, bewijzen van bekwaamheid en maatregelen over de studievoortgangsbewaking voorgelegd worden aan de Raad. Download hier het document (gevonden via lerarendirect).

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.