SURF OWD2005: Leuker en efficiënter leren – Innovatieve ICT toepassingen

Na de preconferentie en de 2 keynote sprekers begonnen de namiddagsessies.

Het eerste onderdeel “Leuker en efficiënter leren” werd gegeven door René Montenarie (net zoals zijn collegaspreker) van kennisnet. De spreker gaf een presentatie over de educatieve contentketen. Helaas was de presentatie al voorbij op het moment dat mijn portable terug online kwam. Voor meer informatie verwijs ik dus naar de website.

Het volgende onderdeel “Innovatie ICT toepassingen door samenwerking” werd gegeven door Hans Pronk. Ook hier begon men met de contentketen als het uitgangspunt: diensten – infrastructuur – inpassing het onderwijs. Enkele voorbeelden van innovatieve toepassingen kwamen snel voorbij: videoportaal, teleblik, realia en gaming (makeagame.nl en games2learn.nl).

Bedenkingen na de sessie:

De sprekers vlogen als het ware door hun presentatie en werden telkens door de sessiemanager midden in hun verhaal brutaal onderbroken. Ik heb er uiteindelijk niets aan gehad aan deze sessie.

Waar ging dit over? Sorry, geen idee. Is het mijn Vlaamse invalshoek? Misschien een klein beetje, maar de deelnemers rondom mij hadden dezelfde opinie. Sorry kennisnet, maar dit was echt slecht.

Update: presentatie René Montenarie en presentatie Hans Pronk

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Eén gedachte over “SURF OWD2005: Leuker en efficiënter leren – Innovatieve ICT toepassingen”

  1. Herkenbaar verhaal. Heeft mijn inziens te maken met het gegeven dat onderwijs in nederland vaak als researchobject wordt gezien en midner als een consumentenmarkt. Als is dat dan misschien weer het andere uiterste. Vaak worden er flink wat modellen en demo’s gepresenteerd die moeten verhullen dat ze zelf nog niets in de pap hebben gebrokkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.