Actua 11/11/2005 – Jonge leraars krijgen mentoren

Jonge leraars krijgen mentor
We schreven eerder deze week al dat jonge leerkrachten vroeg afhaken. Gisteren lazen we dat minister van Onderwijs, Frank Vandenbroucke (SP.A), twee miljoen euro vrij maakt voor mentoren op school. Deze ervaren leerkrachten moeten vanaf 1 januari hun beginnende leerkrachten begeleiden. Lees meer bij DS Online.

6 op 100 leerlingen nemen schoolbus
Zes op de honderd leerlingen in het basisonderwijs maken gebruik van georganiseerd leerlingenvervoer Lees meer bij DS Online en het Dept. Onderwijs..

Volgend schooljaar trekken minister van Vandenbroucke en minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt 1,2 miljoen euro uit voor pilootprojecten gratis, netoverschrijdend leerlingenvervoer en veilige schoolomgevingen. Deze pilootprojecten starten volgend jaar in basisscholen in een 5-tal gemeenten. Bedoeling is met deze projecten de mobiliteit van leerlingen en de veiligheid van schoolomgevingen te verbeteren. Dit werd werd donderdag beslist door de Vlaamse regering. Lees meer op de website van het Dept. Onderwijs.

Moet de KUB verdwijnen?
Als de piepkleine Katholieke Universiteit Brussel (KUB) in haar huidige vorm niet mag blijven bestaan, wat moet er dan wel van worden? Meer hierover bij DS Online.

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.