Digitale leermiddelen voor het secundair onderwijs

Zopas publiceerde het departement Onderwijs de bundel “Digitale leermiddelen voor het secundair onderwijs”. Deze publicatie beantwoordt aan de vraag van veel leerkrachten SO naar innovatieve leermiddelen en praktijkvoorbeelden. De selectie leermiddelen die u in deze publicatie vindt, werd gemaakt door de Vlaamse scholen uit het ENIS-netwerk (Europees Netwerk van Innovatieve Scholen) en geclusterd rond een aantal actuele en vernieuwende lesthema’s zoals het gebruik van elektronische leeromgevingen, het efficiënt zoeken en verwerken van informatie of het zinvol inschakelen van elektronische communicatie. De voorbeelden sluiten naadloos aan bij de eindtermen en zijn zodanig gekozen dat ze meestal verder gaan dan het vak waarbinnen ze ontwikkeld werden. Ze zijn makkelijk transfereerbaar en toepasbaar in verschillende leergebieden, onderwijsvormen en leerjaren.

Alle in de publicatie vermelde freewareprogramma’s, vrije softwareprogramma’s en bepaalde lesplannen worden gratis ter beschikking gesteld. U kan het materiaal downloaden op de site van Klascement en vrij gebruiken. Daar zijn ook de in de publicatie vermelde links te vinden.

Elke secundaire school ontvangt één exemplaar van deze publicatie. (Bij)bestellen kan via de website: www.ond.vlaanderen.be/publicaties of via mail: onderwijspublicaties@vlaanderen.be

Opmerkingen, kritische bedenkingen, etc. bij deze publicatie zijn uiteraard welkom.

Auteur: Jan

Studeerde Moraalwetenschappen te Gent. Werkt sinds 1998 op het departement Onderwijs en is er verantwoordelijk voor de coördinatie van het ICT-beleid. Is afgevaardigde van de Vlaamse overheid in het European Schoolnet en de werkgroep DELTA van de Europese Commissie.

Eén gedachte over “Digitale leermiddelen voor het secundair onderwijs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.