Actua – Laaggeschoolden leren niet levenslang

Laaggeschoolden in Europa leren niet levenslang
Het jaarlijkse Oeso-rapport toont dat in België 11% van de laaggeschoolden bijkomende vorming volgt, tegenover 35% van de hooggeschoolden. De Scandinavische landen scoren veel beter op het vlak van levenslang leren: gemiddeld 30% van de laaggeschoolden en 60% van de hoogggeschoolden. De Oeso roept de verschillende landen op om meer initiatieven te nemen.
Lees meer op DS Online

Software voor leermoeilijkheden
Weer maar eens een nieuw initiatief om specifieke onderwijsondersteunende software te ‘slijten’. De website ictwijs werd deze week door de minister voorgesteld. Zoals De Standaard al schreef, is de site voorlopig een lege doos (waarom die dan nu al voorgesteld is?). Nochtans bestaat er een zeer goed Nederlands initiatief ProgrammaMatrix, dat niet alleen reclame maakt voor software, maar ook commentaren en tips toevoegt. Een goed overzicht van educatieve links vind je op de site van het Centrum Basiseducatie Gent.
Lees de aankondiging van ictwijs op DS Online

Auteur: Steven

Germanist en Doctor in de beleidsinformatica Sinds april 2007 Universitair Docent bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum OTEC aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen. Voordien senior researcher bij AVNet aan de KULeuven . Werkte daar als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach en coördinator binnen de EliseLeren vorming 'E-leren voor docenten hoger en volwassenenonderwijs'. In 2003-2004 was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg. Is actief binnen het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen, onder andere als voorzitter van 't Schommelbootje. Onderhoudt in zijn vrije tijd ook een persoonlijke weblog, een lijst met links, en een fotoalbum

Eén gedachte over “Actua – Laaggeschoolden leren niet levenslang”

  1. Hé, kan iemand hier helpen? ictwijs krijg ik maar half geopend. Ik werk met Firefox en Flash Player 6 installeert zich blijkbaar niet goed. Zijn er nog met deze ervaring? ’t Begint goed voor een site voor ‘ondersteunende software’. Ik krijg ze niet eens open… Waarom toch sites in Flash aanbieden? Dat verhoogt de drempel bij beginnende gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.