Buitenbeen

Er is een nieuwe tendens in het wereldje van de papieren tijdschriften: een natuurtijdschrift, vol met prachtig beeldmateriaal, bondige teksten, proza en litenatuurtjes, geschreven door Geert De Kockere.

Het tijdschrift, met de poëtische naam “Buitenbeen, is nog maar de helft van je pakket want bij elk artikel vind je een zinvolle uitbreiding op het internet. Hier kan je je dan gaan verdiepen door de bijgevoegde sleutel in te tikken op de website.

Het nieuwe tijdschrift is een plezier voor jong en oud, de amateur-fotograaf en de natuurliefhebber staan verbluft van de mooie foto’s. Lezers halen hun hart op bij de sobere maar treffende teksten. Kinderen zijn verwonderd en geboeid over hoe de natuur in elkaar steekt. De bloggers met gevoel voor taal vinden hun gading op de tuinblog.

De doelgroep van Buitenbeen is eigenlijk vierde, vijfde en zesde leerjaar, maar het is echt voor jong en oud. Vraag op de website het proefexemplaar aan en overtuig jezelf. Zonder ‘sleutel’ kan je als bezoeker ook al wat ronddwalen op de site.

Buitenbeen is in mijn gezin terechtgekomen, met volgend resultaat (u weest gewaarschuwd):
een peuter die al wijzend alle diertjes opnoemt en hun bijpassende geluiden produceert. Twee tieners die het magazine op de hoek van de tafel zagen liggen, onmiddellijk geboeid waren en popelden om op het internet te gaan zoeken naar de extra’s. (zegt iets over motivatie en aanschouwelijkheid). Een man die jaloers is omdat zijn digitale body nog niet voorzien is van een telelens en … een vrouw die dacht: “een klassieke papieren tijdschrift in combinatie met een electronisch toemaatje waarin beide onderdelen perfect in balans zijn… het electronisch deel biedt een meerwaarde en is geen klakkeloze herhaling van het papieren deel of een snel-snel bijeenraapsel om toch maar electronisch interessant te doen.

Neen, hier is over nagedacht, het concept is wel overwogen en het geheel is af. Dus, laat ik hier maar eens een artikeltje over posten… “

Auteur: Karolien

Levenslustige dertiger, werkzaam aan de Lerarenopleiding van de Hogeschool Gent, is gepassioneerd door wiskundige Initiatie en ICT/mediakunde; schrijft free-lance voor oa Doremi en Zonnekind.

Eén gedachte over “Buitenbeen

 1. Geachte,

  Een prachtig blad !
  Mooie werkbladen!
  Maar een ontgoocheling als je de leerlingen via jullie internetadressen op het werkblad aan het werk wil zetten !
  Meer dan de helft van de adressen is onbereikbaar of beantwoorden niet aan jullie gegevens……
  Jammer en voor verbetering vatbaar !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.