Actua – Beter onderwijs in zeven stappen

Beter onderwijs in zeven stappen
Een goed uitgebouwd – zij het weinig diepgaand – opiniestuk in De Standaard van maandag door de mensen van het Steunpunt Gelijke Onderwijskansen met een scenario voor beter onderwijs, met de nadruk op plezier in het leren, ervaringsgerichtheid en zinvolle leersituaties en leerdoelen.
Lees meer bij DS Online

Nieuws uit de wereld van de edubloggers
In de marge van de Alt-C conferentie vorige week in Manchester was er een internationale bijeenkomst van edubloggers, waarover natuurlijk uitvoerig geblogd werd.
Lees een verslag van de Alt-C conferentie op Marc Dupuis’ weblog

Aankondiging van interessante conferenties bij de Noorderburen
In Heerlen is er op 14-15 november een conferentie over het gebruik van Open Source in onderwijs, waar ook edublogger-van-het-eerste-uur Stephen Downes zal bijdragen.
Gedeeltelijk overlappend zijn er op 15-16 november in Utrecht de SURF Onderwijsdagen met als thema “Leren = geen kunst”.

Auteur: Steven

Germanist en Doctor in de beleidsinformatica Sinds april 2007 Universitair Docent bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum OTEC aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen. Voordien senior researcher bij AVNet aan de KULeuven . Werkte daar als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach en coördinator binnen de EliseLeren vorming 'E-leren voor docenten hoger en volwassenenonderwijs'. In 2003-2004 was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg. Is actief binnen het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen, onder andere als voorzitter van 't Schommelbootje. Onderhoudt in zijn vrije tijd ook een persoonlijke weblog, een lijst met links, en een fotoalbum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.