E-podcasting

Educational podcasting. (kortweg E-pods). Nog een nieuwe term in het leven geropen? Het is in elk geval van toepassing op de podcasts die reeds op deze blog verschenen. Hoe ga je podcasts integreren in het onderwijs? Dat is het uitgangspunt van Margaret Maag’s nieuwe weblog. “a spot for anyone who’s interested in learning more about the use of podcasts in teaching and learning”. Nog niet veel praktische voorbeelden maar die komen er wellicht nog en een link waar een virtueel leerplatform soelaas zou moeten bieden voor alle slachtoffers van Katrina. Studenten (van 26 verschillende universiteiten) die omwille van de natuurramp in New Orleans ver weg zijn van huis (of wat daar nog van over blijft) kunnen hun lessen verder ‘online’ volgen o.a. door het gebruik van podcasts.

Auteur: Tom Wambeke

  • Licentiaat Pedagogische Wetenschappen (Onderwijskunde), Kandidaat Wijsbegeerte, Master Cultuurmanagement.
  • Begon zijn loopbaan als assistent op de dienst Onderwijsondersteuning en Studiebegeleiding onder leiding van Prof. Smeyers aan de K.U. Leuven.
  • Docent aan het Open Hoger Onderwijs van Katho Tielt.

  • Interesse in digitale didactiek, social software, kennismanagement, e-communicatie en alles wat zich in cyberspace afspeelt.

2 gedachten over “E-podcasting”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.