Actua – Amerikaans leerkracht laat zijn leerlingen wekelijks een Podcast maken

Amerikaans leerkracht laat zijn leerlingen wekelijks een Podcast maken
De New York Times bericht over Bob Sprankle, een leerkracht in Wells in de Amerikaanse staat Maine. Sprankle gaat erg ver op het vlak van e-Leren in het lager onderwijs. Zijn leerlingen in het 3e en 4e leerjaar maken zelf wekelijks een podcast, weblogs, een nieuwsbrief, e.d. Je kan de podcasts hier downloaden om ze te beluisteren, of je kan je ook abonneren op de uitzendingen.
Lees verder in de New York Times

Europese netwerken richten organisatie op voor kwaliteit in e-Leren
In het tijdschrift van de Leuvense netwerkorganisatie EuroPace lezen we dat een aantal Europese organisaties op 30 juni samen EFQUEL hebben opgericht, een internationale stichting voor ‘Kwaliteit in e-Leren’.
Lees verder in PaceSetter – August, 2005 nr. 04

Auteur: Steven

Germanist en Doctor in de beleidsinformatica Sinds april 2007 Universitair Docent bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum OTEC aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen. Voordien senior researcher bij AVNet aan de KULeuven . Werkte daar als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach en coördinator binnen de EliseLeren vorming 'E-leren voor docenten hoger en volwassenenonderwijs'. In 2003-2004 was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg. Is actief binnen het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen, onder andere als voorzitter van 't Schommelbootje. Onderhoudt in zijn vrije tijd ook een persoonlijke weblog, een lijst met links, en een fotoalbum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.