Actua – Nederlands onderwijsministerie debatteert online over nieuw wetsontwerp

Nu het in Vlaanderen volop onderwijsvakantie is, halen we onze mosterd maar in het buitenland.

Nederlands staatssecretaris voert debat over nieuwe wet ook online
In Nederland staat er een nieuwe wet op stapel over hoger onderwijs en onderzoek. Naast het institutioneel overleg met koepels, werkgevers en vakbonden, staan een aantal discussiepunten ook open voor een brede discussie via het Internet. De discussie gaat o.a. over schorsing van studenten, medezeggenschap, en de positie van de professional.
Oproep Ministerie O, C & W

Deense leerkrachten klagen over slaperige kinderen die hun huiswerk niet maken
Een rondvraag van de Deense kwaliteitskrant Jyllands-Posten bij 1100 leerkrachten toont aan dat 65% van hen klaagt over kinderen die te weinig geslapen hebben, en 60% over het feit dat de kinderen hun huiswerk niet gemaakt hebben en onvoorbereid in de klas zitten.
De leerkrachten- en ouderverenigingen vinden dat ouders meer verantwoordelijkheid moeten opnemen in deze.
Lees meer (in het Deens) bij Jyllands-Posten

Auteur: Steven

Germanist en Doctor in de beleidsinformatica Sinds april 2007 Universitair Docent bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum OTEC aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen. Voordien senior researcher bij AVNet aan de KULeuven . Werkte daar als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach en coördinator binnen de EliseLeren vorming 'E-leren voor docenten hoger en volwassenenonderwijs'. In 2003-2004 was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg. Is actief binnen het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen, onder andere als voorzitter van 't Schommelbootje. Onderhoudt in zijn vrije tijd ook een persoonlijke weblog, een lijst met links, en een fotoalbum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.