Onderwijs Actua

Leuvense studenten buizen 3 proffen
Drie Leuvense proffen met een tijdelijke aanstelling mogen volgend academiejaar geen les meer geven aan de universiteit. Dat meldde De Standaard vandaag. Bij de evaluatie van hun onderwijscapaciteiten door de studenten kregen ze alledrie een onvoldoende, en wordt hun aanstelling dus niet verlengd. Het interne kwaliteitssysteem van de Leuvense universiteit – waarin permanente onderwijscommissies centraal staan – lijkt dus te functioneren, al blijft het een open vraag of dit ook met vastbenoemde docenten zou kunnen gebeuren.
Lees verder bij DS Online.

Auteur: Steven

Germanist en Doctor in de beleidsinformatica Sinds april 2007 Universitair Docent bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum OTEC aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen. Voordien senior researcher bij AVNet aan de KULeuven . Werkte daar als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach en coördinator binnen de EliseLeren vorming 'E-leren voor docenten hoger en volwassenenonderwijs'. In 2003-2004 was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg. Is actief binnen het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen, onder andere als voorzitter van 't Schommelbootje. Onderhoudt in zijn vrije tijd ook een persoonlijke weblog, een lijst met links, en een fotoalbum

2 gedachten over “Onderwijs Actua”

  1. Bij de UGent gebeuren dergelijke zaken al jaren. De onderwijsevaluatie door studenten is een jaarlijks terugkerend fenomeen waarin vele vakken geëvalueerd wordt (elk vak om de zoveel jaar, nieuwe opleidingen direct). Het belang hiervan is enorm, de stem van de studenten wordt echt gewaardeerd en kan ferm hard weerklinken. Menig professor is er al van zijn/haar vak gehaald. Ik heb er ook een tekstje over geschreven op mijn weblog: http://blog.eikke.com/index.php/peter/2005/08/01/ugent_in_de_pers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.