Onderwijs Actua

Tuchtprocedure tegen professor UGent
De Standaard meldt dat de Universiteit Gent een tuchtprocedure gestart is tegen een prof die al 10 jaar geleden van onregelmatigheden verdacht werd, en nu beschuldigd wordt van het opzetten van een postgraduaat van een bedroevend laag niveau enkel omwille van de inschrijvingsgelden. Een dergelijk feit kan misschien aanleiding zijn tot een discussie over ‘academische vrijheid’, ‘kwaliteitscontrole van universitair onderwijs’ en ‘academische deontologie’. Al gaat het waarschijnlijk om een spreekwoordelijke ‘rotte appel’ en mag je zeker niet veralgemenen.
Lees verder bij DS Online.

Auteur: Steven

Germanist en Doctor in de beleidsinformatica Sinds april 2007 Universitair Docent bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum OTEC aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen. Voordien senior researcher bij AVNet aan de KULeuven . Werkte daar als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach en coördinator binnen de EliseLeren vorming 'E-leren voor docenten hoger en volwassenenonderwijs'. In 2003-2004 was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg. Is actief binnen het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen, onder andere als voorzitter van 't Schommelbootje. Onderhoudt in zijn vrije tijd ook een persoonlijke weblog, een lijst met links, en een fotoalbum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.