ICT-nieuwsbrief 27

Goed nieuws voor alle Edublogs.be schrijvers. Onze weblog werd vermeld in de ICT-nieuwsbrief van het Departement Onderwijs. Welkom aan de nieuwe lezers, en bedankt aan de auteur(s) van de nieuwsbrief voor het vertrouwen in Edublogs.be.

Uit de inhoudstafel:

1. Minister Vandenbroucke kiest voor vrije software (zie ook)
2. Europese Commissie lanceert het e-content+ programma
3. Edublogs.be: bloggen voor en door het onderwijs
4. REN Vlaanderen maakt nascholingsaanbod voor schooljaar 2005-2006 bekend
5. Overzicht wijzigingen ICT-coördinatie voor het schooljaar 2005-2006

De ICT-nieuwsbrieven en het archief kan je hier terugvinden. Omdat de laatste nieuwsbrief nog niet online staat, kan je hem op Edublogs.be bekijken.

Weet iemand of er plannen zijn op het Departement Onderwijs om de nieuwsberichten en de nieuwsbrieven via RSS te publiceren? (
Ik zou er een beter geïnformeerd mens door worden, mocht u het stukje eigenbelang zoeken :-)).

Auteur: Smetty

Admin, coördinator en verantwoordelijke uitgever van deze weblog. Onderzoeker (PhD) en lerarenopleider aan de Hogeschool Gent. Volg Smetty op Twitter (als drsmetty) of als teammember van de Tech45 podcast.

2 gedachten over “ICT-nieuwsbrief 27”


  1. Weet iemand of er plannen zijn op het Departement Onderwijs om de nieuwsberichten en de nieuwsbrieven via RSS te publiceren?

    Dit is eerder een vraag aan collega Jan De Craemer -> Jan: hoe actief is men op het vlak van RSS/ syndicatie op het departement?
    Ik hoor dat onze eerste minister podcast, dan onze collega’s bij de federale ook erg leuke dingen doen (http://webguide.fgov.be/nl/)… wanneer volgen wij?

    (ik zal al eens starten met een blog over ‘eleren in het volwassenenonderwijs’? – of doet Jan mee met een ICT-in-het-onderwijs blog van het Departement?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.