Howest studentenradio wint UNIZO-prijs 2005

“Prijs is duw in de rug”
Coolcast, de on line studentenradio van het Departement PIH van de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest), heeft gisteren de UNIZO-prijs gewonnen voor meest ondernemende hogeschool van Vlaanderen. Deze radio-via-het-internet is een initiatief van studenten en docenten van de opleiding Multimedia en Communicatietechnologie (MCT) van het Departement PIH. De vaste crew bestaat uit zo’n 20 studenten en enkele docenten. Elke lesdag brengt Coolcast een combinatie van live programma’s en re-runs vanuit de zelfingerichte radiostudio. “De trofee, de titel én de financiële duw in de rug van de UNIZO-prijs 2005 wakkeren het enthousiasme van de crew nog meer aan“, zegt Dries Laperre van Coolcast.

Vooral muziek en fun
Coolcast werkt via streaming in Windows Media-formaat. Enkele puntjes van opbouwende kritiek: de programma’s zijn achteraf niet on-demand te beluisteren, en er wordt momenteel evenmin voorzien in een podcast-feed. Een blik op de programmatie en de programma-omschrijvingen doet vermoeden dat het hier vooral om een studentikoze webomroep gaat. Het didactische aspect is dus blijkbaar beperkt tot de radiomakers inzake het gebruik van multimedia, maar strekt zich niet uit tot de luisteraars.

Auteur: LVB

Auteur: Luc Van Braeckel Burgerlijk ingenieur in de computerwetenschappen. Onderwijservaring: assistent K.U.Leuven (1983-1988), plaatsvervangend docent KULAK (1985-1988), lesgever van informatica-avondcursussen aan het Vormingsinstituut voor KMO te Kortrijk (1984-1998), zelfstandig freelance lesgever van ICT-cursussen (1990-1995). Internet-ondernemer en ICT-consultant. In het verleden mede-oprichter van internet-provider Ping, webcommunities Het Beleggersnet, Groen.net, Gezondheid.be. Momenteel actief via Intersight nv. Heeft een eigen blog: lvb.net, en een link-indexer voor Belgische weblogs, blogium.be Interesses: weblogs, social business networks, media, technologie, politiek.

Eén gedachte over “Howest studentenradio wint UNIZO-prijs 2005”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.