5-jarige kleuter in de boeien

Zaterdagavond in De Standaard Online gelezen, en dadelijk gaan natrekken op een Amerikaanse website, wegens bijna niet te geloven:
De politie van St.Petersburg (Florida) heeft een kleuter van 5 jaar met metalen handboeien geboeid naar haar moeder gebracht, omdat de juf, en de directrice haar niet konden kalmeren. Je kan zelfs de volledige video’s van het incident gaan bekijken op de site van een lokaal TV-station.
Je moet het zien om het te geloven … Het gaat om een situatie die zich zo vaak voordoet – een kind dat in een crisis terecht komt en niet te kalmeren lijkt – en die je vaak simpel met een korte periode van ‘time-out’ kan oplossen, maar dat wordt de Amerikaanse kleuterjuffen blijkbaar niet aangeleerd. Waar gaan we naartoe?

Auteur: Steven

Germanist en Doctor in de beleidsinformatica Sinds april 2007 Universitair Docent bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum OTEC aan de Open Universiteit Nederland in Heerlen. Voordien senior researcher bij AVNet aan de KULeuven . Werkte daar als onderzoeksverantwoordelijke met enkele internationale projecten rond e-leren, als e-coach en coördinator binnen de EliseLeren vorming 'E-leren voor docenten hoger en volwassenenonderwijs'. In 2003-2004 was hij verbonden aan de afdeling nascholing en voortgezette lerarenopleidingen van de Katholieke Hogeschool Limburg. Is actief binnen het vrije methodeonderwijs in Vlaanderen, onder andere als voorzitter van 't Schommelbootje. Onderhoudt in zijn vrije tijd ook een persoonlijke weblog, een lijst met links, en een fotoalbum

2 gedachten over “5-jarige kleuter in de boeien”

 1. Only in America!

  A propos: de leerkrachten in kwestie kregen een pluim omdat ze alles ‘volgens het boekje’ opgelost hadden: rustig gebleven, duidelijke regels vooropgesteld, niet emotioneel of extreem reageren, geen /pandoering/ gegeven (hoewel ze hierin weer net iets te extreem zijn: wegens schrik voor rechtszaken mogen leerkrachten blijkbaar geen vinger uitsteken (letterlijk) ?)

  Het loopt pas echt fout wanneer het blauw arriveert: zo’n overreactie zag ik inderdaad zelden. Misschien moeten we blij zijn dat ze geen traangas gebruikten?

  (voelden jullie je ook erg voyeuristisch bij het bekijken van de video?)

 2. Natuurlijk is dit Amerika, maar dan ook maar een heel klein deeltje hoor.
  De extremen halen het nieuws natuurlijk, ook hier in België.
  Maar dat er miljoenen kinderen zijn in de US die wel goed onderwijs krijgen en die wel in goede scholen leslopen dat zullen we maar vergeten, dat is geen nieuws.
  Camera’s staan er in vele klassen, dit om aan evaluatie te doen over het lesgebeuren in een klas.
  Misschien kunnen wij dit in België ook eens proberen?? Een camera in je klas, zal wat geven!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.